Brend INTENT design je dio kompanije ENTASIS doo Zenica. Osnovna djelatnost kompanije je arhitektonsko projektovanje objekata i interijera i kao takva postoji od 1998. godine.

Sa završetkom novog poslovnog objekta 2011. god. kao i sa prirodnim stručnim sazrijevanjem stekli su se uvjeti za kompatibilno širenje i ulazak u novu razvojnu fazu kompanije a to je ustanovljenje INTENT design brenda čiji je osnovni temelj – prodaja i promocija dizajniranog namještaja i opreme za interijere proizvedenog u BiH.

Cijeneći kvalitete naših kompanija i dizajnera koji su već ostvarili internacionalni uspjeh kao i onih koji svojim kvalitetom i potencijalom tek bivaju prepoznati, nudimo tržištu lijep i kvalitetan proizvod u skoro svim segmentima opremanja rezidencijalnih i drugih objekata.

Ponuda tapeciranog namještaja, namještaja od solidnog drveta, pločastog namještaja , stakla i metala , dekorativnog inžinjeringa i tepiha kao i projektovanje enterijera čini bazu brenda INTENT te u sinergiji sa osnovnom djelatnošću kompanije ENTASIS doo Zenica a to je arhitektonsko projektovanje zatvara logičan krug.

Prvi salon dizajniranog namještaja i interijera proizvedenog u BiH